Валиумният изнасилвач Йохан Фредерик Стелингверф вероятно ще бъде задържан отново. Повторният

...
Валиумният изнасилвач Йохан Фредерик Стелингверф вероятно ще бъде задържан отново. Повторният
Коментари Харесай

Полиция обискира дома на Валиумния изнасилвач в Зона Б-5, предстои нов арест

Валиумният изнасилвач Йохан Фредерик Стелингверф евентуално ще бъде арестуван още веднъж. Повторният арест идва след тъжба на още една жена, която твърди че е била изнасилена от холандеца пред октомври 2019 година Срещу чужденеца се чака да бъде повдигнато второ обвиняване. Днес към 12 часа автомобил на правосъдна защита и няколко патрулки дойдоха пред кооперацията в столичния кмартал Зона Б-5, в която Стелингверф  е арестуван под домакински арест. Последва обиск в жилището, което той населява. 

Нидерландският жител Йохан Стелингверф, когото местните медии назовават „ Валиумния изнасилвач ” бе задържан в София на 26 декември 2019 година, след брутално обезчестяване на 32- годишна столичанка. Жертвата бе настанена  в болница с тежки контузии и разкъсвания. Преди Нова година Софийски областен съд му постанова най- тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, която той апелира. На 3 януари обаче  Софийски градски съд трансформира мярката за неотклонение на Стелингверф и го пуска под домакински арест.  Районна прокуратураиздаде заповед за забрана Стелингверф да напуща рамките на страната до привършване на делото. 

След разкритията на TrafficNews, в редакцията получихме писма от няколко дами, които са имали контакт с холандеца, само че по една или друга причина не са последвали ориста на изнасилената софиянка. В България дойде и екип публицисти от нидерландското издание Hart van Nederland, за да направи репортаж за следващото посягане. Екипите на двете медии обмениха информация за мъжа, чиито " подвизи " са необятно известни в Нидерландия. 

Публикациите са причина още една от жертвите на Йохан да събере храброст и да подаде тъжба в полицията. Става дума за унгарка, която в края на предходната година е обитавала в София. Тя също попаднала в мрежите на чаровния холандец, който я завел в жилището си в Зона Б-5 и я насилил. 

Обитателите на кооперацията, в която Стелингверф живее, са ужасени от разкритията за съседа им. Те се опасяват както от самия Йохан, по този начин и от вероятността близки на потърпевшите дами да потърсят възмездие. Съседите от блока са събрали подписка, в която упорстват той да бъде изселен. Охранителят на комплекса Младен описа, че до този миг Йохан не нарушава домашния арест, а храна му носи млада жена и притежателят на жилището.

Разказа също, че холандеца до преди няколко месеца имал връзка с младо момиче, прибирали се дружно, постоянно поздравявали, изглеждали щастливи и усмихнати. Наскоро бил за два месеца в Германия.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР